Автор:  Александър Петков на 36 години от Варна.

Пред последните дванадесет години съм се занимавал с много и различни неща, повечето от които не са ми харесвали, но са ми осигурявали добър живот. От пет години съм фрийленсър в областта на търговията със стари вещи в Ибей. От дете имам страст към събирането на всякакви предмети.

Имах колекции от всевъзможни неща. Един ден прочетох онлайн, че в Ибей има голямо търсене на старинни неща и че от това се правят бързи пари. Влязох да поразровя и постепенно се зарибих. Оказа се много по-интересно от колкото очаквах, а и наистина ми провървя и започнах да изкарвам добри пари. С течение на времето разбрах, че мога да се занимавам само с това, успявах регулярно да си плащам осигуровките към НАП и в началото на всяка година пускам данъчни декларации, за да декларирам своите приходи от успешния ми онлайн бизнес.
Търговията е нещо, което носи добър дивидент, но е сравнително непостоянно. На практика имам месечни доходи, но не могат да бъдат точно фиксирани като цифра, прочетох повече за заемите без доказване на доход в тази статия. В такива моменти предпочитам дискретен начин, по който да си осигуря сума, която след това без проблемно връщам в рамките на няколко седмици или месец. Не обичам да искам заеми от приятели. Така открих и бързите кредити. Те отговарят на всичките ми изисквания. Не се налага да доказвам с куп скъпо струващи документи какъв точно доход имам, нито да търся гарант за задължението си. Просто отивам в офис на някоя от фирмите, които предлагат тази услуга, попълвам документите за няколко минути и само срещу представяне на личната си карта вземам заема, от който се нуждая. Това е изключително удобен вариант за всеки в нужда от средства. А когато получавате възнаграждение, възстановявате кредита и всичко е наред. Много удобна е и онлайн версията на тази услуга. Там дори не се налага да излизаш от дома си и дискретността е още по-голяма.
Харесва ми идеята да знам, че не се налага да търся помощ от другаде и че винаги когато се наложи, имам решение. Миналата седмица екстремно ми се наложи да купя две зимни гуми за колата. До последно очаквах един превод от продажбата на страхотна кутия за бижута, но парите не дойдоха. А на следващия ден щях да пътувам и гумите ми трябваха. В 16:00 ч минах през офиса на онази фирма за бързи пари, която използвам на последък и взех едни бързи 300 лв. От там директно отидох в сервиза, който е близо до моя блок и купих гумите. Поставиха ми ги и дори в 18:30 ч. успях да взема приятелката си от работа. Бях страшно доволен, че всичко ми се подрежда. На следващата сутрин спокоен тръгнах на път. Когато се прибрахме след седмица от почивката, преводите, които очаквах бяха пристигнали и върнах заема, който ми послужи в правилния момент.

г-н Петков и опитът му с кредитите без доказване трудови доходи