В днешно време, когато стане дума за ремонт на жилището или покупка на ново, всеки, нуждаещ се от кредит си задава въпроса от коя кредитна институция ще е най-удобно за него да изтегли така нужния кредит. Било то за кухни, спални или всекидневни – всички уреди и консумативи са си сериозна инвестиция, особено ако имате желание да закупите всичко наведнъж и да не мислите повече за ремонти, обновявания или цялостно обзавеждане.

Към кого обаче да се обърнеш и коя институция е най-безопасна ще разгледаме в следващите няколко реда. Надяваме се да сме ви полезни при взимане на избора.

Първата институция, която идва на ум на всеки един от нас е банката, разбира се. Има голям брой различни банки в България, към които можете да се обърнете – дали за потребителски кредит или пък дори ипотечен. Плюсът на банките е, че може да се очаква пълна сигурност. В зависимост от типа кредит се определя и лихвеният процент. В последните години се срещат предложения за потребителски кредити стартиращи от 5-6%, но в такива ситуации ви съветваме да прочетете много добре документите, които предстои да подпишете. Ако сумата ви е по-голяма, то може да очаквате след първата година на погасяване на кредита лихвата да ви се увеличи.

Както споменахме по-горе, наистина е важно да прочетете документацията и да сте съгласни с всички условия по кредита, така че той да е в изгода и на двете страни. Не се притеснявайте да питате банковите служители за всяко едно нещо, което ви се струва неясно или смятате, че е във ваш ущърб като кредитополучатели.

Ако по някаква причина условията в банката не ви се струват удачни, то можете да потърсите услугите на кредитни институции, които се занимават с потребителски и бързи кредити. При тях може да вземете доста по-минимални суми и да получите условия, които да са добри за вас.

Те обаче са много повече на брой от банките и понякога не е лесно да се ориентирате коя кредитна институция какво предлага. Решение на този проблем е Интернет пространството, където ще можете да намерите пълна информация за кредитните институции и какви типове кредити и условия към тях предлагат.

Определете нужния ви бюджет предварително и чак тогава се възползвайте от този тип институции. В зависимост от сумата, която ще ви бъде нужна, ще знаете към кои фирми за отпускане на кредити да се обърнете. Все по-голяма е възможността да успеете да заявите кредит без да имате нужда от поръчител, а да използвате само личната си карта. Има възможност да заявите кредита дори по телефона, а цялата документация да ви бъде изпратена по куриер на място, където да ви бъде удобно.

И не забравяйте, бъдете сигурни каква сума ще ви е нужна и изберете институцията с най-голяма полза за вас!

Кредитни институции, на които да се доверим