Кредит за автомобил от Мого.бг

Защо да изберем Mogo?

мого

финансов пример за кредит от мого

Малко съвети как да закупим автомобил най-безболезнено за семейният бюджет

Закупуването на автомобил е една от най-скъпите покупки, която човек прави в живота си, след придобиването на апартамент и заплащане на образованието на децата.
Освен това, свързаните с колата разходи като бензин, поддръжка, застраховки и винетки могат значително да изтънят портфейла ви.
Преди да започнете да си търсите нова кола трябва да знаете какви са ви ограниченията и какво можете да харчите. Не трябва да харчите повече от 10% от общия семеен доход за разходи по колата, което включва вноските за лизинг заедно със застраховката, бензина и поддръжката.
След като се спрете на определена цена трябва да решите каква да бъде първоначалната ви вноска и да започнете да преговаряте за крайната цена. Твърде много купувачи приемат условията на дългосрочно изплащане, за да намалят първоначалната си вноска. Ако решат да продадат колата след първата година, те често осъзнават, че всъщност дължат повече отколкото си струва за автомобила. Добре установено правило е човек никога да не оставя повече от 80% от реалната цена на колата на разсрочено плащане. Поне 20% и повече трябва да са платени в брой.
Определете вида на финансиране. Обикновено, след като се договорите за цената на колата, дилърът от фирмата, от която закупувате автомобил, ще ви изпрати във финансовия отдел. Макар че е вярно, че дилърите може да имат не толкова строги кредитни изисквания като банките, внимавайте за сделките с намалено финансиране.
Винаги преговаряйте за цената преди да разкриете, че мислите за финансиране от страна на дилъра. Ако те го знаят предварително, твърде възможно е да се опитат да ви объркат като ви дадат по-ниска лихва за по-висока цена или по-ниска цена с по-висок лихвен процент.

Проучете всички възможности

Важно е да проучите други източници за заем за закупуване на автомобил преди да сложите подписа си върху договора за покупко-продажба. Вижте какви други варианти за финансиране имате и разберете от банки и кредитни институции дали нямат някакви специални оферти точно в този момент. Все пак, бъдете предпазливи, ако заложите недвижимо имущество срещу кредит, тъй като залагате най-ценния си актив за сметка на актив, който подлежи на амортизация и може да бъде откраднат.

Фирми отпускащи кредити за автомобил без самоучастие и първоначална вноска

БНП Париба Лични Финанси

Автокредит 3+ е предназначен за закупуване на кола над 3 години от датата на първа регистрация.
Кредита е подходящ за покупка на автомобил на стойност от 1 500 до 70 000 лева. С него ставаш собственик на автомобил веднага.
Със заем може да покриете и други разходи като: данък МПС, такса по регистрация, ремонтни дейности и технически преглед.

Предимствата на автокредитите на БНП Париба Лични Финанси са:

 1. Фиксирана лихва и вноски за целия срок на заема
 2. Веднага ставаш собственик на автомобила
 3. Не се изисква самоучастие

Кредитния продукт на БНП Париба Лични Финанси  “Автокредит 3+” е специално съсдаден за покупка на автомобил над 3 години от датата на първата регистрация. С кредита могат да се покрият разходите по покупка на автомобила, както и допълнителните разходи по ремонт,  регистрация и застраховка

 • до 25% от сумата на автомобила, ако цената му е до 6000 лв.
 • до 2000 лева, ако цената на лекия автомобил е над 6000 лв.

Какво представлява “Автокредит 3+”

 • Фиксиран ГЛП, започващ от 6,9%
 • Размер на кредита 1 500 до 70 000 лв. ( за закупуване на автомобил втора ръка)
 • Без самоучастие, без поръчители и превод на заплата.
 • Срок на погасяване от 6 до 96 месеца.
 • Такса ангажимент 2% от размера на кредита

Пример:
Размер на кредита: 15 000,00 лв.
Срок на кредита: 84
ГЛП: 9,80%
ГПР: 10,97%
Месечна вноска: 247,47 лв.
Плащаш общо: 20 787,48 лв.
Такса ангажимент 2% от размера на кредита.
Източник: https://www.bnpparibas-pf.bg/avtokredit-za-upotrebyavan-avtomobil-3.html

Кредит за кола със самоучастие:

AutoCredit.bg

AutoCredit е уникална услуга за финансиране на употребяван автомобил. Благодарение на AutoCredit, пътят до твоя автомобил никога не е бил по-кратък:

 • Попълват се сумата и срока на погасяване.
 • Попълват се данни от лична карта.
 • Избирате начин за получаване на желаната сума.
 • За София: на лична среща с техен служител, или по банков път.
 • За страната: по банков път.

Примери:

При цена на автомобила 2500лв., и сума на кредита от 2000лв. със срок на погасяване 18мес. ще имате самоучастие от 20% на база цената на автомобила.

За София:
Когато фирмата разгледа Вашата кандидатура, техен служител ще се свърже с Вас, за да уточните кога бихте желали да получите сумата (ако сте избрали да получите сумата лично) и подписване на договора.

За страната:
Ако получите одобрение за заем, може да подпишете своя договор при кредитен посредник на AutoCredit. След това ще получите сумата по банков път.
Купувате твоя автомобил и сядате зад волана.

Източник: https://www.autocredit.bg

Вижте още:

 1. Онлайн кредит без поръчител и с лична карта;
 2. Как да вземем пари на заем онлайн?
 3. Общи условия и изисквания по договора за заем
 4. Бързи онлайн кредити без трудов договор
Кредит за автомобил втора ръка или нов