Трудовият пазар в българската действителност е нещо специфично.

Все още има много голям брой хора, които работят в сивия сектор, на половин работен ден или са осигурявани на минимална работна заплата, а в действителност вземат в пъти повече.

Всичко това ограничава достъпа им до много неща – включително и до възможност за кредитиране. Това, обаче не е всичко, често жертва на ограничения в тази сфера са и хора, работещи на хонорари, рентиерите или трудещите се на граждански договори или фриленсъри

Какво предпочитат да изберат хората?

Банковите институции имат строги правила и в общи линии не са гъвкави относно условията, при които са склонни да отпускат средства. Точно тук е мястото на набиращите значителна популярност небанкови кредити. Те са достъпни за почти всички групи хора, независимо от социален статус и доказуемост на доходи. Именно бързите заеми са много предпочитани от групите, които работят без трудов договор. Фирмите за бързи кредити са достъпни по всяко време. Дейността им е организирана така, че да бъдат под ръка и да са максимално приспособими към конкретния случай. Изискват само документ за самоличност – лична карта и много малко време. Одобрението се получава за броени минути.
Голяма част от населението, особено от женски пол успява да изкарва пари, например чрез надомна работа. Тук се има предвид шиене, плетене, препродаване на различни вещи. Тези доходи са реални и позволяват реализиране на разплащания. Фирмите за бързи кредити дават шанс хората със свободни професии да получат необходимите бързи средства, като преценяват риска като поносим и предлагат изключителни условия. Един от големите сайтове за кредити  у нас Кредиторио, можете да прочетете полезна информация за услугите на кредитните фирми.

От своя страна социалните групи, които работят извън стандартния трудов договор получават възможност бързо и без тежки процедури да получат нужното кредитиране. Спестява се много време, нерви и средства. Банките задължително изискват куп нужни и не чак толкова нужни документи, които оскъпяват процеса по кандидатстване. Веднъж кандидатът трябва да си осигури време, за да се снабди с тях, да ги заплати – всяка институция си има тарифи. След това трябва да ги занесе до институцията и да заплати т.нар. такса за разглеждане на документи, а при отказ всичко се оказва ненужно. При кандидатстване за бърз кредит всичко това се избягва. Целият процес се осъществява на едно място, което често може да се окаже нашият дом или офис. Кредитирането онлайн е особено удобно, защото в кристално ясен ред е посочено всичко нужно за клиента, има място за задаване на въпроси, на които се отговаря в изключително кратък срок.
Това, което се изисква от кандидатите е да попълнят коректно въпросниците, които са им предоставени и да посочат имат ли други задължения и дали те са обслужени.

Алтернатива ли са бързите заеми на познатите ни банкови кредити?