Колкото и странно да звучи, през последните няколко години кредитът се превръща в неизменна част от живота на българина. Това е резултат от съотношението между ниски заплати и изключително високи сметки, било то за ток, вода, парно, телефонни услуги и други.

Няма значение от това, че една не малка част от финансовите институции у нас са дъщерни компании на чуждестранни фирми, когато настъпи момент, в който да отпуснат заем, то те са длъжни да се съобразят с наредбите на местно ниво, преди отпускането на самия заем.

На всички ни е известно, че на територията на страната ни се предлагат различни видове кредити, спрямо това какви са клиентските нужди и търсения.

Не малка част от банките са в готовност да предложат на клиентите стоково кредитиране. Небанковите финансови институции, на свой ред, предлагат кредити в доста по-големи размери, предвид това, което се е отпускало като сума преди няколко години.

Навярно сте запознати със статистиките от преди няколко години, сочещи, че потребителите, възползващи се от бърз заем, са предимно лица, страдащи от получаване на ниски доходи и финансово нестабилни. Днес ситуацията е придобила коренно различен облик.

вивус

Клиенти на небанкови дружества са основно финансово стабилни граждани с висше образование до 30 – годишна възраст. Това най-общо е профилът на настоящия потребител.

Точно в този момент една огромна част от вас си задава въпросът, свързан с това на какви условия трябва да отговаря лицето, което кандидатства за отпускане на средства.
Кога потребителят получава одобрение

Ще се гмурнем в същността на поставения въпрос, а именно при какви условия следва да бъде отпусната финансовата помощ. На първо място е важно информацията, която е предоставена, да бъде коректна и пълна. В противен случай се пригответе за категоричен отказ.

Няма никакво значение дали кандидатствате от банка или небанкова организация, то едно от първите неща, с които ви предстои да се сблъскате, то това е попълването на информация.

При банките контролът е по-засилен, тъй като те изискват физическо присъствие, докато при втория вид организации не е необходимо да посещавате офис, а бихте могли да осъществите попълването на документите изцяло онлайн.

При бързите заеми в повечето случаи е необходимо единствено да притежавате лична карта. Разбира се, наличието на трудов договор е във ваш плюс, тъй като по този начин доходите ви се явяват като ориентир на финансовото ви положение.

В много от случаите кандидатстващото лице изписва сума, която не отговаря на декларираните от работодателя данни. Това съвсем не означава, че кредитоискателят си служи с измама, но изписаното от него не може да се докаже. Затова и съветът ни към вас е да посочвате сумата, която е декларирана, за да не бъдете обвинени в опит за измама.

Ако бъдете коректни и предоставите възможно най-пълна информация, то кредитът, за който кандидатствате в повечето случаи ще ви бъде отпуснат.

Съветът ни към вас в да ни си служите с измама, за да се сдобиете със средствата необходими ви в конкретния момент. Винаги действайте разумно, водени от трезва мисъл.

Ако смятате, че в утрешния ден не бихте могли да си погасите дължимото, то по-добре не прибягвайте до подобен вид услуга! Бързите заеми са временно решение на възникнал проблем.

Какви са условията за одобрение по кредити